Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/libs/object.php on line 17

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/bootstrap.php on line 19
Banana Bread :: Pofta Bunaset

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Banana Bread

Raportează


1 din 2 Imagini Cezara

2 din 2 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Dulciuri
Vizualizări:  1495 vizualizări
Pregătire ingrediente:  20 minute
Timp de gătit:  70 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: Nord-Americană
Porţii: nespecificat
Despre reţetă: Banana Bread (Pâinea de banană) este un desert, semănând mai mult cu un chec decât cu o pâine adevărată. Se zice că a fost creat de către femeile casnice din SUA care nu ştiau cum să scape de belşugul de banane ce îl aveau. Aşa că atunci când depozitaţi prea multe banane şi nu ştiţi mai apoi ce să faceţi cu ele, dar şi cu alte ocazii, gătiţi un Banana Bread. Este gustos, săţios şi uşor de preparat.

Ingrediente

3 banane răscoapte

400g făină

1 linguriţă de sare

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă bicarbonat

100g unt

200g zahăr

2 ouă

¼ linguriţă esenţă de vanilie

1 lingură de lapte

200g miez de nucă

Opţional: 50g bucăţi de ciocolată neagră

 

Mod de preparare

Decojiţi bananele şi striviţi-le cu un pasator pentru cartofi sau o furculiţă până la consistenţa unei mase mai mult sau mai puţin omogene. În alt vas amestecaţi bine untul, care trebuie să fie moale, cu zahărul. Adăugaţi pasta de banane şi amestecaţi până se încorporează complet. Urmează ouăle, esenţa de vanilie şi laptele. Acum adăugaţi nucile şi ciocolata.

Aparte amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonatul, şi turnaţi-o peste masa de banane. Omogenizaţi cu o spatulă până obţineţi un aluat gros. Transferaţi totul într-un vas de copt dreptunghiular uns cu ulei. Scuturaţi bine vasul să eliberaţi aerul care accidental a rămas în aluat, pentru a evita formarea cavităţilor. Coaceţi în cuptor 1 oră şi 10 minute la 160 °C până devine auriu. Lăsaţi 15-20 minute să se răcească şi abia acum scoateţi coptura din vasul de copt.

Serviţi complet rece, felii.

 

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/banana-bread">