Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/libs/object.php on line 17

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/bootstrap.php on line 19
Dutch Babies :: Pofta Bunaset

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Dutch Babies

Raportează


1 din 1 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Panificaţie
Vizualizări:  1583 vizualizări
Pregătire ingrediente:  5 minute
Timp de gătit:  25 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: Nord-Americană
Porţii: 2
Despre reţetă: Dutch Babies, uneori şi German pancakes, sunt un tip de clătite americane servite la micul dejun. Deşi par a deriva dintr-un tip de clătite germane, sunt totalmente inventate în SUA, denumirea fiind o născocire năstruşnică care nu are nimic cu olandezii (Dutch venind de la stâlcitul american de Deutch). Se prepară într-un mod ceva mai diferit decât clătitele obişnuite, ingredientele rămânând aceleaşi. Mai nou pot fi servite cu diferite topinguri, sucul de lămâie, untul şi zahărul-pudră fiind, însă, tradiţionale.

Ingrediente

pentru 4 clătite mici sau 2 mari:

 

3 ouă mari

2/3 pahar de lapte

½ pahar îndesat bine cu făină

¼ linguriţă de esenţă de vanilie

¼ linguriţă de sare

3 linguri de unt topit şi clarificat

 

Adiţional: suc de lămâie proaspăt stors

  zahăr pudră

  unt topit

 

Mod de preparare

Se scot din timp din frigider ouăle şi laptele, să nu fie reci. Într-un blender sau cu ajutorul unui mixer se bat bine ouăle, laptele, făina, sarea şi esenţa de vanilie până se obţine un aluat absolut omogen.

Se înfierbântă bine o tigaie de fontă (bună de pus în cuptor), se toarnă unt clarificat şi o parte din aluatul care îndată ce s-a repartizat pe tigaie trebuie să se prindă la fund şi să facă mici bule pe lateral. Se transferă îndată tigaia în cuptorul preîncălzit la 220°C şi se coace timp de 20-25 minute. Clătita se va rumeni şi se va umfla.

Se scoate din cuptor, se unge cu puţin unt topit, se stropeşte cu suc de lămâie şi se presoară generos cu pudră de zahăr. Se serveşte fierbinte.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/dutch-babies">