Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Orez roşu în stil asiatic

Raportează


1 din 4 Imagini Sergius

2 din 4 Imagini Sergius

3 din 4 Imagini Sergius

4 din 4 Imagini Sergius
Încarcă imagine
de: Sergius
Înscris la:  Legume
Vizualizări:  5551 vizualizări
Pregătire ingrediente:  20 minute
Timp de gătit:  15 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: simplă
Originea bucătăriei: 
Porţii: 3
Despre reţetă: În supermaketurile locale cu uşurinţă se găsesc tot soiul de ingrediente aduse din Asia printre care şi orezul roşu. Pentru această reţetă care este de fapt o invenţie proprie am folosit aşa-zisul "Red Cargo Rice" thailandez pe care l-am combinat cu diverse legume. A fost o improvizare în stil asiatic care până la urmă s-a dovedit a fi una foarte şi foarte reuşită. Vă recomand să încercaţi! Orezul roşu este o varietate a orezlui integral, ca şi cel brun şi cel sălbatic. Pe lângă faptul că este super-delicios acest orez roşu posedă şi nişte calităţi-minune: contribuie la scăderea nivelului colesterolului datorat in­gredientului activ - mo­nacolin K, posedă calităţi de antioxidant, este o sursă bogată în vitaminele B1, B2, fier şi calciu. Orezul roşu are nuanţă de roşu la suprafaţă, dar este alb în interior, are gust de nucă şi este puţin mai dulce ca cel obişnuit.

Ingrediente

  • orez roşu - 1/2 pahar
  • 2 morcovi medii
  • 1/2 rădăcină de ţelină medie
  • 1 ardei roşu kapia
  • 1 ceapă
  • sare şi piper după gust
  • ulei pentru prăjit
  • aproximativ 3cm de rădăcină de ghimbir
  • 60-80 ml sos de soia
  • zeamă de lămâie

Mod de preparare

Orezul roşu se spală bine şi se pune la fiert pentru 20 minute. Se poate lăsa la înmuiat preventiv.

 

Într-o tigaie sau cel mai potrivit într-un wok se rumenesc în ulei morcovii tăiaţi felii subţiri împreună cu ţelina feliată la fel. Morcovii şi ţelina se feliază uşor cu ajutorul răzătorii speciale de feliere. După ce s-au rumenit puţin se adaugă ceapa feliată împreună cu ardeii kapia tăiaţi pai. Se sărează şi pipărează puţin. După ce legumele au scăzut în volum se adaugă sosul de soia şi ghimbirul proaspăt curăţat şi dat prin răzătoare măruntă împreună cu sucul scurs din el.

 

Imediat după aceasta se adaugă orezul preparat şi se amestecă cu toate celelalte ingrediente. Raportul între orez şi legume vizual trebuie să fie 1:1. Lăsaţi pentru 5 minute la foc mic. Serviţi cu zeamă de lămâie scurs pe deasupra - e un deliciu!

 

 

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/orez-roşu-în-stil-asiatic">